tot 20.30 uur

Periodieke controle

De tandarts controleert uw gebit op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Het is verstandig om de periodieke controle niet over te slaan om gecompliceerde behandelingen te voorkomen. Tijdens de controle maken we eventueel een röntgenfoto om uw gebit beter te bekijken. Maak direct een afspraak voor een periodieke controle.

Afspraak maken

Mocht de tandarts tijdens de controle gaatjes en/of andere afwijkingen ontdekken, dan plannen we een vervolgafspraak. Ook adviseert de tandarts u op het gebied van preventie: hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. Door regelmatige controles voorkomt u onnodige schade en hogere behandelkosten.

Kosten periodieke controle

Jaarlijks worden de kosten voor de periodieke controle vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De prijzen zijn dus voor iedereen hetzelfde. Wat de kosten voor uw behandelingen zijn, is afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden. Bekijk onze tarievenpagina voor de exacte prijzen voor alle behandelingen.

Veelgestelde vragen periodieke controle

Hoe vaak is een periodieke controle nodig?

We raden aan om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Wanneer u de periodieke controle overslaat, ontstaat de kans dat u gebitsproblemen pas merkt in een vergevorderd stadium.

Wat gebeurt er als er een probleem aan mijn gebit wordt gevonden?

Als we het probleem niet direct kunnen verhelpen, stelt de tandarts een behandelplan op. Tijdens een vervolgafspraak met een mondhygiënist, orthodontist of kaakchirurg wordt het probleem aangepakt. Een gaatje in de tand of kies kan de tandarts echter gelijk vullen, mits de planning het toelaat.

Moet u naar de periodieke controle?

Het is niet verplicht om naar de periodieke controle te komen, echter raden we wel sterk aan om twee keer per jaar langs te komen voor een controle. De tandarts signaleert problemen vaak eerder, dan u er iets van merkt. Hierdoor voorkomt u hoge behandelkosten voor gecompliceerdere behandelingen. Bovendien is het een prettig gevoel om de zekerheid te hebben dat er geen tand- en tandvleesproblemen ontstaan.

Hoe kan ik me voorbereiden op de periodieke controle?

Het is raadzaam om uw gebit alvast goed te reinigen. Dan kunnen we uw gebit beter onderzoeken. Poetsen, spoelen en reinigen met interdentale reinigers is voldoende. Mocht u veel last hebben van tandsteen, dan verwijzen we u door naar onze mondhygiënist voor een grondige reiniging.

Hoelang duurt de controle?

Gemiddeld duurt een controle tien minuten. Wilt u een gecombineerde afspraak maken met de tandarts en de mondhygiënist? Dan duurt een bezoek gemiddeld 40 minuten totaal.

Worden de kosten van de periodieke controle vergoed?

Tot 18 jaar wordt de halfjaarlijkse controle vergoed binnen de basisverzekering. Vanaf 18 jaar heeft u een aanvullende verzekering nodig. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke kosten vergoed worden voor de tandarts.

Kan ik een combi-afspraak maken met de tandarts en mondhygiënist?

Bij Tandartspraktijk Binnenweg is het mogelijk om een combi-afspraak te maken. Hiervoor moet u contact opnemen met de receptie van de praktijk.

Hoe maak ik een gezinsafspraak?

Voor een gezinsafspraak kunt u contact opnemen met onze receptie.

Contact met de tandartspraktijk

Heeft u vragen over onze praktijk of over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 0346 284 348 of stuur een e-mail naar info@tpbinnenweg.nl. Via de website kunt u zichzelf inschrijven als nieuwe patiënt.