tot 20.30 uur

Betalen

 

Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen

In onze praktijk houden wij ons graag uitsluitend bezig met tandheelkundige zorg op maat. Al onze aandacht gaat uit naar u. Daarom hebben wij het factureren en innen van declaraties uitbesteed aan Famed. Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen.

Over Famed

Als specialist in het administreren, factureren en innen van declaraties neemt Famed ons de tijdrovende zorg over de financiële administratie uit handen. Zo houden wij meer tijd over voor u! Voor meer informatie kunt u kijken op www.famed.nl

Wat betekent dit voor u?

Als uw zorgverzekeraar een gedeelte vergoedt, dan staat dit duidelijk op de nota. Hoeveel dit is, hangt af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Het resterende bedrag betaalt u aan Famed. Staat er geen vergoeding op uw nota vermeld? Dan betaalt u het hele bedrag aan Famed. Daarna controleert u of u de nota kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u een vraag over de hoogte van de vergoeding of recht op vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Ontvangst en betaling van uw nota

U kunt de nota van Famed op twee manieren ontvangen: een papieren nota (per post) of een digitale nota (per e-mail). U kiest uiteraard zelf hoe u de nota wilt ontvangen.
Famed hanteert een standaard betaaltermijn van 30 dagen. Heeft u net iets meer tijd nodig om de nota te betalen? Ga dan naar www.notavanfamed.nl. U kunt hier kosteloos uitstel van betaling of betaling in termijnen aanvragen. Bij zorgkosten vanaf € 500 tot en met € 10.000 is het bovendien mogelijk een Famed Financiering aan te vragen.

Papieren nota van Famed: U ontvangt de nota van Famed op het adres dat u bij ons heeft doorgegeven. U kunt de nota van Famed op verschillende manieren betalen, bijvoorbeeld met iDEAL, internetbankieren of met de aangehechte acceptgirokaart. Vermeld bij uw betaling altijd het notanummer (/betalingskenmerk).
Digitale nota van Famed: U ontvangt de digitale van Famed op het e-mailadres dat u bij ons heeft doorgegeven. U kunt de digitale nota – na het uitvoeren van een extra controle (sms-verificatie) – voor eigen administratie downloaden en direct betalen met iDEAL. De betaalgegevens zijn dan al voor u ingevuld. U kunt de nota natuurlijk ook betalen via internetbankieren.

Ontvangt u nog een papieren nota maar wilt u de nota liever digitaal ontvangen?

Geef dan uw e-mailadres én mobiele telefoonnummer aan ons door. U kunt dit bij ons aanleveren door een e-mail te sturen of u geeft het,bij een eerstvolgend bezoek, door bij de receptie. Let op: vanwege wettelijke privacy en beveiligingsredenen kunt u zonder e-mailadres en mobiele telefoonnummer geen digitale nota ontvangen. Famed voert namelijk altijd een extra controle (sms-verificatie) uit alvorens u de notakunt downloaden. Zo weet Famed zeker dat de nota’s bij de juiste personen terechtkomen. Na het aanleveren van uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer ontvangt u, na de eerstvolgende behandeling een digitale nota van Famed. Lees meer over de digitale nota van Famed: ‘Een digitale nota van Famed ontvangen? Zo werkt het!’

Wilt u zelf uw nota declareren bij uw zorgverzekeraar?

Indien u bij ons aangeeft dat u zelf uw nota wilt indienen bij uw zorgverzekeraar, ontvangt u van Famed een nota met het totale bedrag.

Alles online snel en gemakkelijk regelen

Op www.notavanfamed.nl kunt u veel zaken rondom de nota zelf regelen. Zo kunt u de nota inzien, de status van uw nota controleren en een adreswijziging doorvoeren. Ook kunt u hier kosteloos uitstel van betaling of een betaling in termijnen aanvragen. Nota van Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen. Heeft u vragen over uw ontvangen nota? Voor vragen over uw nota kunt u terecht op de websites van Famed. U kunt uiteraard ook contact opnemen met het Contact Center van Famed.
 Veelgestelde vragen
• www.notavanfamed.nl
Contactformulier
• 0900 – 0885 (voor dit informatienummer betaalt u alleen uw gebruikelijke belkosten)

Privacy

Uw nota bevat privacygevoelige gegevens. Om er zeker van te zijn dat alleen u de nota kunt inzien, wordt er bij de digitale nota altijd een extra controle (sms-verificatie) uitgevoerd alvorens u de nota kunt downloaden. Bij het ontvangen van een papieren nota vragen wij u nadrukkelijk de juistheid van uw adresgegevens bij ons te controleren. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juistheid van uw gegevens. Voor een correcte administratie en facturatie delen wij uw gegevens met Famed. Famed gaat hier, net als wij, uiterst zorgvuldig mee om. Famed is ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Meer informatie over het privacy beleid van Famed kunt u vinden op www.notavanfamed.nl.

Verzekeringen

U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking naar allesoverhetgebit.nl

Contact met de tandartspraktijk

Heeft u vragen over onze praktijk of over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 0346 284 348 of stuur een e-mail naar info@tpbinnenweg.nl. Via de website kunt u zichzelf inschrijven als nieuwe patiënt.