Vandaag gesloten

Betalen

Zoals u weet, geven wij u als zorgaanbieder graag alle aandacht. Daarom hebben wij de verwerking van onze nota’s overgedragen aan Famed.

Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen

In onze praktijk houden wij ons graag uitsluitend bezig met zorg op maat. Al onze aandacht gaat uit naar u. Daarom hebben wij het factureren en innen van declaraties uitbesteed aan Famed. Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen.

Over Famed

Famed is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, tandartsen voor orthodontie, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen. Het is een bedrijf met ruime ervaring en daarmee voor ons een betrouwbare partner om mee samen te werken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.famed.nl

Wat betekent dit voor u?

Voor u verandert er door deze samenwerking niet veel. U komt, zoals u gewend bent, gewoon naar onze praktijk voor uw behandeling(en). U ontvangt na iedere behandeling uw factuur van Famed per email. U kunt uw factuur gemakkelijk inzien en betalen. Als extra controle gebruikt Famed het 06-nummer dat bij ons bekend is ter verificatie per sms. Mocht u liever geen digitale nota willen ontvangen, geef dit dan aub door aan onze receptie. Dan ontvangt u de factuur per post.

Als uw zorgverzekeraar een gedeelte vergoedt, dan staat dit duidelijk op de nota. Hoeveel dit is, hangt af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Het resterende bedrag betaalt u aan Famed. Staat er geen vergoeding op uw nota vermeld? Dan betaalt u het hele bedrag aan Famed. Daarna controleert u of u de nota kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u een vraag over de hoogte van de vergoeding of recht op vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Wilt u zelf uw nota declareren bij uw zorgverzekeraar?

Indien u bij ons aangeeft dat u zelf uw nota wilt indienen bij uw zorgverzekeraar, ontvangt u van Famed een nota met het totale bedrag.

Betaling van uw ontvangen nota

U kunt de nota van Famed op verschillende manieren betalen, bijvoorbeeld met iDEAL of via een (digitale) bankoverschrijving. Bekijk alle betaalmogelijkheden op www.notavanfamed.nl.

Famed hanteert een standaard betaaltermijn van 30 dagen. Heeft u net iets meer tijd nodig om de nota te voldoen? Ga naar www.notavanfamed.nl of mail/bel met het Contact Center van Famed.

Alles online snel en gemakkelijk regelen

Op www.notavanfamed.nl kunt u veel zaken rondom de nota zelf regelen. Zo kunt u de nota inzien, de status van uw nota controleren en een adreswijziging doorvoeren. Nota van Famed biedt u overzicht van uw nota’s en gemak bij uw betalingen.

Heeft u vragen over uw ontvangen nota?

Voor vragen over uw nota kunt u terecht op de website van Famed. U kunt ook contact opnemen met het Contact Center van Famed.

Het Contact Center van Famed is bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.

Privacy

Voor een correcte administratie en facturatie dienen wij uw gegevens aan Famed te verstrekken. Famed gaat hier, net als wij, uiterst zorgvuldig mee om. Uw 06-nummer wordt enkel gebruikt voor verificatie doeleinden ten behoeve van uw eigen veiligheid (en dus niet voor commercieel gebruik). Famed is ISO 9001 én NEN 7510 gecertificeerd. Meer informatie over het privacy beleid van Famed kunt u vinden op www.notavanfamed.nl

Betalingsvoorwaarden Famed

  • Voor het betalen van uw nota hanteert Famed een betalingstermijn van 30 dagen. U blijft zelf te allen tijde verantwoordelijk voor betaling binnen deze termijn.
  • U kunt het notabedrag overmaken op bankrekeningnummer NL97ABNA0627000800 ten name van Famed B.V. te Amersfoort. Vermeld bij (elektronische) betaling altijd het betalingskenmerk (dit is de zestien cijferige code vermeld op uw nota).
  • Indien Famed uw betaling niet binnen 30 dagen na de notadatum (deze datum wordt vermeld op uw nota) hebben ontvangen, sturen wij u een herinnering. Deze herinnering dient opgevat te worden als een ‘ingebrekestelling’.
  • Mocht Famed uw betaling – na het ontvangen van de nota en de herinnering – nog niet hebben ontvangen, stuurt Famed u een aanmaning. Door middel van deze aanmaning stelt Famed u alsnog in de gelegenheid om het notabedrag (zonder bijkomende incassokosten) binnen 14 dagen te voldoen.
  • In de aanmaning maakt Famed u er op attent op dat bij het uitblijven van betaling het notabedrag wordt vermeerderd met incassokosten en wettelijke consumentenrente. Deze incassokosten worden conform de staffel Buitengerechtelijke Incassokosten in rekening gebracht en bedragen minimaal € 40,00 plus de wettelijke consumentenrente. Meer informatie vindt u op www.rechtspraak.nl.
  • Blijft uw betaling – na het ontvangen van de nota, herinnering en aanmaning – alsnog uit, dan ontvangt u van ons een laatste aanmaning. Het openstaande notabedrag is nu vermeerderd met incassokosten en de wettelijke rente.
  • Indien wij uw betaling niet binnen de gestelde betaaltermijn van de laatste aanmaning hebben ontvangen, zijn wij helaas genoodzaakt om uw nota over te dragen aan incassobureau Credios.
  • Alle gerechtelijke en/of buitengerechtelijke kosten, die verband houden met het innen van de gedeclareerde bedragen, komen voor uw eigen rekening. Door een tijdige betaling voorkomt u deze extra kosten.

Mogelijke betaalafspraken - Nota van Famed

Heeft u net iets meer tijd nodig om uw nota te voldoen? Neem dan contact met Famed op voor het maken van een betaalafspraak. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘Uitstel van betaling’ of ‘Betaling in termijnen’ aanvragen. U kunt zich aanmelden op notavanfamed.nl. Via Nota van Famed kunt u uw aanvraag tot uitstel van betaling of betaling in termijnen indienen. Naast het aanvragen van uitstel van betaling biedt Famed meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het doorgeven van een adreswijziging of het aanvragen van een betalingsregeling

Contactgegevens Famed

Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: contactcenter@famed.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 18:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 0900 - 0885 (€0,90 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten)
Telefoon duplicaatnota aanvragen: 0900 - 0882 (€0,90 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten)

Verzekeringen

U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking naar: https://www.allesoverhetgebit.nl/nieuws/keuze-zorgverzekering.

Contact met de tandartspraktijk

Heeft u vragen over onze praktijk of over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 0346 284 348 of stuur een e-mail naar info@tpbinnenweg.nl. Via de website kunt u zichzelf inschrijven als nieuwe patiënt.