tot 17.00 uur

Implantaten in Maarssen, Utrecht

Als u één of meerdere tanden of kiezen mist, zijn kronen en bruggen op basis van implantaten een uitstekende oplossing voor u. Door middel van implantologie worden bij Tandartspraktijk Binnenweg de gaten in uw gebit opgevuld, zodat u weer vol zelfvertrouwen kunt eten, praten en lachen.

 • Vergoeding via de verzekering mogelijk
 • Vrijblijvend deskundig advies
 • Zeer hoge patiënttevredenheid

Onze implantologen adviseren vrijblijvend over de mogelijkheden voor implantaten. Plan telefonisch een afspraak in via 0346 284 348 of gebruik het online contactformulier.

 

- Ricardo Chin A Pauw

 Implantoloog bij tandartspraktijk Binnenweg

84% van de patiënten beveelt onze praktijk aan

Tandartspraktijk Binnenweg werkt constant aan de verbetering van de kwaliteit van onze zorg en de tevredenheid van onze patiënten. Wij vinden het daarom erg

belangrijk om te luisteren naar de reacties van onze patiënten over onze praktijk en de feedback mee te nemen om onze zorg nog verder te verbeteren.

Deze werkwijze heeft geleid tot een hoge klanttevredenheid. Dit blijkt o.a. uit de mooie recensies op Independer en Zorgkaart Nederland, ook uit onze eigen patiëntenenquête blijkt dat het overgrote deel van onze patiënten zeer tevreden is over de geboden zorg.

Zeer kundig en vriendelijk. Pijnloze ingreep. Zeer goede nazorg en begeleiding. Bovendien werkt deze praktijk samen met tandtechniek D, Aertsen uit Utrecht hetgeen garant staat voor een ongekend professionele behandeling en een oogverblindend resultaat en ultiem comfort! Het verschil met eigen tanden is nihil! Chapeau!!

- Review bij Zorgkaart Nederland, cijfer 9.7

Contact met de tandartspraktijk
Contact met de tandartspraktijk

Kosten van implantologie

De kosten voor implantologie zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Iedere tandarts moet deze vaste tarieven hanteren. U vindt een compleet overzicht van de kosten binnen de implantologie op de website van allesoverhetgebit.nl. Deze website biedt een compleet overzicht van alle mogelijke behandelingen en de bijbehorende kosten.

Implantaten vergoeding

De vergoeding vanuit de verzekering voor implantaten verschilt per verzekeringsmaatschappij en is afhankelijk van de noodzaak van een implantaat. Bij een ernstige ontwikkelstoornis of groeistoornis wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Indien hier geen sprake van is, wordt de behandeling (deels) vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. De implantoloog kan een inschatting maken van de noodzaak van een implantaat en de bijbehorende kosten. U kunt daarna contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor de mogelijke vergoeding.

Wilt u een berekening van de kosten voor uw situatie of heeft u vragen over de verzekering? Neem dan contact met ons op.

Implantaten in onze praktijk in Maarssen, Utrecht

Tandartspraktijk Binnenweg is een moderne groepspraktijk met ruim 90 jaar gezamenlijke ervaring in de tandheelkunde. Passie voor het vak is onze grootste drijfveer om onze cliënten kwalitatief hoogstaande tandheelkundige zorg te bieden. Vanuit 8 behandelkamers bieden we meerdere tandheelkundige specialisaties. Wij werken met een enthousiast en professioneel tandheelkundig team van ruim 25 medewerkers. Ons team bestaat uit tandartsen, implantologen, mondzorgkundigen, preventie­, tandarts­ en balieassistenten, tandtechnici en een praktijkmanager.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. De kunstwortel neemt de plaats in van de tand of kies die verloren is gegaan. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappingsprothese (klikgebit). Deze behandeling wordt ook wel implantaatoperatie genoemd.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde één-fase en twee-fasen behandeling. Bij alle implantaatbehandelingen wordt er gewerkt met een loepbril met microscopische vergroting.

Eén-fase behandeling

Hierbij wordt het implantaat in één behandeling geplaatst. Het implantaat bestaat uit een deel dat in het bot verankerd wordt en een deel dat boven het tandvlees uitsteekt. Deze twee delen vormen één geheel. Na een bepaalde periode wordt op het uitstekende deel een kroon, brug of kunstgebit vervaardigd.

Twee-fasen behandeling

Bij deze behandeling wordt in de eerste fase het implantaat in het bot geplaatst. Vervolgens wordt het weer met tandvlees bedekt. Een aantal maanden later, als het implantaat ingegroeid is in het bot, volgt de tweede fase. Daarbij wordt op het ingegroeide implantaat een stift geplaatst (abutment genoemd). Na een aantal weken wordt op het abutment een kroon, brug of kunstgebit gezet.

 • De implantaten worden geplaatst op plekken waar u tanden mist.
 • De implantaten worden in het kaakbot geplaatst.
 • Er wordt een brug of kroon op de implantaten geplaatst.
 • Het voelt alsof u uw eigen tanden weer heeft.

Voor wie zijn implantaten geschikt?

In principe kan bij iedere volwassene een implantaat worden geplaatst. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar bot te weinig aanwezig is, kan soms met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Wanneer u nog eigen tanden en kiezen heeft, is het verder van belang dat het tandvlees hieromheen gezond is. Als dit niet zo is moet daar eerst iets aan worden gedaan. Om erachter te komen of een implantaatoperatie ook bij u kan worden uitgevoerd, zal mondinspectie en analyse van röntgenfoto's door de implantoloog moeten plaatsvinden.

Resultaat van een implantaatoperatie

De kans van slagen van een implantaatoperatie is zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Tanden en kiezen op implantaten zijn niet van echt te onderscheiden. Ze  functioneren als natuurlijke tanden en gaan in principe levenslang mee.

Vragen over implantaten

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de tandartspraktijk. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0346 284 348 of per mail via info@tpbinnenweg.nl.

Tandartspraktijk Binnenweg

Binnenweg 40, 3604 AD Maarssen

De praktijk is gelegen aan de binnenweg in Maarssen. De praktijk biedt parkeergelegenheid voor de deur en de bushalte Maarssen, Driesprong bevindt zich op loopafstand (3 minuten). De praktijk is hierdoor goed bereikbaar vanuit Utrecht en omliggende plaatsen zoals Oud Zuilen, Breukelen, Maartensdijk, Harmelen, Tienhoven en Kockengen.

Route vanaf Utrecht

Onze praktijk in Maarssen is goed bereikbaar vanuit Utrecht. U staat in ongeveer 17 minuten voor onze deur vanaf Utrecht Centraal Station wanneer u met de auto reist, met het OV (bus) duurt deze rit ongeveer 25 minuten.

Vanaf Utrecht Centraal Station met de auto

Wanneer u met de auto naar onze praktijk afreist bent u ongeveer 17 minuten onderweg. We beschrijven de reis vanaf een centraal punt in Utrecht (Utrecht Centraal Station). De route start ten hoogte van het kantoor van Burgerzaken Utrecht.

 • Rij op het Jaarbeursplein richting de Graadt van Roggenweg
 • Op de Graadt van Roggenweg rijdt u richting de Sowetobrug
 • Ga na de Sowetobrug rechtdoor en vervolg de route op de Weg der Verenigde Naties
 • Hou bij de splitsing links aan en rij de Dominee Martin Luther Kinglaan op
 • Ga na de Meernbrug rechtsaf de A2 op
 • Rij op de A2 tot afrit 6 en ga rechtsaf naar de Zuilense Ring
 • Neem dan afrit Maarssen-Broek en vervolg de route op de Lageweidseslag
 • Ga vanaf de Lageweidseslag linksaf de Ruimteweg op
 • Aan het einde van de Ruimteweg slaat u rechtsaf naar de Burgemeester Waverijweg
 • Op de rotonde neemt u de eerste afslag (rechts)
 • De Burgemeester Waverijweg gaat over in de Straatweg
 • Op de Straatweg neemt u op de rotonde de tweede afslag (links) de Binnenweg op
 • U vindt onze praktijk aan de rechterkant van de weg

Vanaf Utrecht Centraal Station met de bus

Met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal Station bent u in iets minder dan een half uur bij onze praktijk. U neemt bus 120 (Connexxion) richting Amsterdam Station Bijlmer. Stap in Maarssen uit bij de halte Maarssen, Driesprong. Vanaf deze halte is het nog ongeveer 3 minuten lopen naar de Binnenweg 40.

Contact met de tandartspraktijk

Heeft u vragen over onze praktijk of over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 0346 284 348 of stuur een e-mail naar info@tpbinnenweg.nl. Via de website kunt u zichzelf inschrijven als nieuwe patiënt.