Vandaag gesloten

Wat zijn implantaten?

Implantaten zijn kunstwortels die we in de kaak plaatsen met een klein chirurgische ingreep ter vervanging van de oorspronkelijke tandwortels. Een implantaat ziet eruit als een soort schroef en is gemaakt van titanium. Wanneer het implantaat geplaatst is en de kroon of brug erop geschroefd is, ziet u er niets van. Zo krijgt u uw natuurlijke glimlach terug.

Waarom kiezen voor een implantaat?

We plaatsen een implantaat wanneer een of meerdere tanden of kiezen ontbreken. Een implantaat biedt verschillende voordelen:

  • Implantaten hebben dezelfde functie als natuurlijke wortels.
  • Implantanten zijn van titanium gemaakt: dit wordt niet door het lichaam afgestoten en het kaakbot hecht zich goed aan het implantaat.
  • Omliggende tanden of kiezen hoeven we bij het plaatsen van een implantaat niet te slijpen. Dit is bij het plaatsen van een brug zonder implantaten wel nodig.
  • Een implantaat met daarop een kroon of brug geeft een natuurlijke uitstraling. Niemand in uw omgeving zal merken dat u implantaten heeft.
  • Met implantanten kunt u net zo goed kauwen als normaal.
  • U hoeft niet zonder tanden over straat te lopen: u krijgt een tijdelijke prothese mee.

Wanneer kom ik in aanmerking voor implantanten?

Een implantaat laten plaatsen is nodig wanneer u één of meerdere tanden mist. Het is helaas niet altijd mogelijk om implantaten te laten plaatsen. Er moet namelijk voldoende kaakbot aanwezig zijn, zodat een implantaat voldoende houvast heeft en het tandvlees mag niet ontstoken zijn.

Na de behandeling is het belangrijk om de implantaten goed te reinigen en op controle te komen bij de mondhygiënist. We raden het ook sterk af om te roken en alcohol te drinken. Dit beïnvloedt de levensduur van implantaten.

Implantanten plaatsen in Utrecht

Voor het laten plaatsen van implantaten kunt u terecht in onze tandartspraktijk in Utrecht. Hieronder vindt u onze adresgegevens en openingstijden.

Adres- en contactgegevens

Tandartspraktijk Binnenweg
Nijverheidsweg 1a
3606 AH Maarssen, Utrecht

E-mail info@tpbinnenweg.nl
Tel: 0346 284 348

Openingstijden

Maandag: 8.00 tot 17.00 uur

Dinsdag: 8.00 tot 20.30 uur

Woensdag: 8.00 tot 17.00 uur

Donderdag: 8.00 tot 20.30 uur

Vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Maak een afspraak

Meer weten over implantaten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak.

Contact met de tandartspraktijk

Heeft u vragen over onze praktijk of over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 0346 284 348 of stuur een e-mail naar info@tpbinnenweg.nl. Via de website kunt u zichzelf inschrijven als nieuwe patiënt.