Veelgestelde vragen

Worden alle behandelingen door de verzekering vergoed?

Dat ligt aan de verzekering die u heeft afgesloten. Het is raadzaam om (vóór de behandeling) bij uw verzekeraar te informeren of de betreffende behandeling (voor een deel) wordt vergoed.

Word ik geïnformeerd over de kosten?

Uw tandarts geeft u, zeker op verzoek, altijd informatie over de behandelkosten, desgewenst ook schriftelijk. Indien de kosten van uw behandeling € 250 of meer bedragen krijgt u standaard een begroting mee, zodat u bij uw zorgverzekering kunt informeren welk gedeelte van de kosten eventueel worden vergoed.

Indien uw behandeling (deels) niet wordt vergoed, ontvangt u van ons (via Famed) een rekening.

Kan ik zelf mijn nota indienen bij mijn zorgverzekeraar?

Indien u bij ons aangeeft dat u zelf uw nota wilt indienen bij uw zorgverzekeraar, ontvangt u van Famed een nota met het totale bedrag.

Hoe vaak moet ik naar de tandarts?

Voorkomen is beter dan genezen. Het een prettig gevoel dat als iets aan de hand is, dit in een vroeg stadium ontdekt wordt, en tijdig behandeld kan worden. Wij adviseren onze cliënten twee keer per jaar voor controle bij de tandarts te komen. Daarnaast adviseren wij u dit te combineren met een bezoek aan een van onze mondhygiënisten.

Hoe vaak worden er foto's gemaakt?

Bij nieuwe cliënten kan er ngeeft dat u zelf uw nota wilt indienen bij uw zorgverzekeraar, ontvangt u van Famed een nota met het totale bedrag.een overzichtsfoto worden gemaakt. Om een duidelijk beeld van uw tanden en kiezen te krijgen en te behouden, wordt er op indicatie meestal elke 2 jaar een foto van uw gebit gemaakt. Maar dit kan per cliënt verschillend zijn.

Ik ben zwanger, is het maken van gebitsfoto's dan schadelijk?

Bij digitale röntgenfotografie is de blootstelling zo gering dat het weinig tot geen gevaar oplevert. Tijdens een zwangerschap nemen we liever geen risico, dus als het niet nodig is, stellen we het nemen van röntgenfoto's uit tot na uw zwangerschap.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind naar de tandarts gaan?

Uw kind kan vanaf 2 jaar mee naar de tandarts. Zo kan uw kind alvast wennen aan de tandarts, de assistenten en de werkomgeving.

Welk flosdraad moet ik gebruiken?

Flosdraad is verkrijgbaar in verschillende soorten en dikten, met en zonder waslaagje. Overleg met uw tandarts of mondhygiëniste welk flosdraad u het beste kunt gebruiken. In het begin is het gebruik van flosdraad soms moeilijk en pijnlijk. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden omdat het nog ontstoken is. Als u dagelijks flost, verdwijnt de ontsteking en dus ook het bloeden. Bovendien wordt het gebruik minder pijnlijk. Bloedend tandvlees kan ook het gevolg zijn van een verkeerde techniek. Wordt het bloeden niet minder of juist erger? Ga dan naar uw tandarts of mondhygiëniste.